Представник Нацкорпусу у Києві порізав собі вени під управлінням поліції - відео

Активіста оглянули медики та ухвалили рішення шпиталізувати постраждалого
Представник Нацкорпусу у Києві порізав собі вени під управлінням поліції - відео
Фото: https://nationalcorps.org/
30 Серпня 2021, 12:52
читать на русском

Представник Нацкорпусу Дмитро Кухарчук під управлінням столичної поліції порізав собі вени на знак протесту через виклик на допит до поліції активістів організації.

Під час спілкування із журналістами керівник Черкаського осередку Нацкорпусу повідомив, що його запросив на зустріч голова Черкаської ОДА Олександр Скічко напередодні візиту Зеленського на Черкащину 23 серпня. Він стверджує, що Скічко натякнув йому про те, що проти Кухарчука так чи інакше відкриють кримінальну справу.

Він мені прямим текстом сказав, якщо ви не поїдете на зустріч до Зеленського, то нічого не буде. Якщо поїдете – ми в будь-якому випадку щось на вас знайдемо. Результат ви вже бачите. Нас не залякати ні СІЗО, ні тортурами, нічим. Тому що, виносячи поранених друзів, ми бачили багато крові, якої в житті не бачив ні Монастирський (очільник МВС. - Ред.), ні Єрмак (голова ОП), ні Баканов (голова СБУ), ні Зеленський (президент). Але якщо вони так хочуть моєї крові – ось вам моя кров, – вигукнув Кухарчук та порізав собі руку.


Після того, як із руки пораненого почала текти кров, йому наклали пов'язку.

Дмитро Кухарчук Фото: https://nationalcorps.org/

Згодом на місце інциденту прибули медики та вирішили шпиталізувати пораненого Кухарчука.

Дмитро Кухарчук Фото: https://nationalcorps.org/

Нагадаємо, що 14 серпня представники Нацкорпусу проводили акцію протесту на Банковій поблизу будівлі, де розміщується Офіс президента. Ця акція завершилася бійкою активістів з поліцією. 28 серпня двох активістів організації, ветеранів полку "Азов" Дмитра Кухарчука та Олега Довбиша викликали на допит щодо сутичок з поліцією та вручили їм підозри за ст.296 ч.4 щодо "хуліганських дій".

Читайте також