Український активіст Приходько обіцяє перерізати вени, якщо йому не передадуть ліки

Кримський політв'язень хоче поскаржитись в Європейський суд через своїх адвокатів
Український активіст Приходько обіцяє перерізати вени, якщо йому не передадуть ліки
Фото: РБК-Україна
1 Жовтня 2020, 16:12
читать на русском

1 жовтня в Південному окружному військовому суді Ростова-на-Дону повинно було пройти чергове засідання у справі Олега Приходька, але його перенесли відразу ж після початку, в зв'язку з відпусткою прокурора.

Про це повідомляє Кримська солідарність.

Сьогодні було призначено вивчення екстремістських, за версією слідства, матеріалів на флешці, знайденої під час обшуку підсудного. Нагадаємо, що її огляд планувалося проводити ще на минулому засіданні, де прокурор клопотав про видалення із залу журналістів через цитуванням ними забороненої літератури.

Читайте також

Олег Приходько, який в черговий раз звертається до судді з питанням про доставку йому медикаментів, які відправила дочкою в слідчий ізолятор. Зазначимо, що у підсудного хворі нирки і йому необхідно приймати ліки щодня. Він уже неодноразово повідомляв, що йому не передали посилку в ізолятор.

Я вимагаю дати належні мені речі! Всі мої скарги підуть в Європейський суд через моїх адвокатів! Якщо протягом тижня мені не дадуть ліки, я переріжу собі вени, обіцяю! - заявив Приходько.

Суддя також повідомив, що розгляд таких питань не у їхній компетенції.

Крім того, Приходько скаржиться на погіршення умов утримання: його перевели в маленьку камеру і, як вважає підсудний, разом зі "стукачем".

Адвокати впевнені, що таким чином на підсудного чиниться тиск через його неодноразові скарги на відсутність медикаментів.

Наступний процес призначений на 15 жовтня.

Нагадаємо, що Верховна Рада ухвалила заяву "щодо невизнання легітимності так званих місцевих виборів на тимчасово окупованих територіях України - в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі".

1