Прем'єр-міністр Італії вирішив звільнитися, однак не зміг - причина

Президент країни не прийняв заяву Маріо Драґі
Прем'єр-міністр Італії вирішив звільнитися, однак не зміг - причина
Маріо Драгі Фото: https://www.president.gov.ua/
14 Липня 2022, 21:57
читать на русском

Голова Ради міністрів Італії Маріо Драґі оголосив про рішення подати у відставку.

Про це він заявив міністрам під час засідання уряду.

Причиною такого рішення називається відсутність підтримки від однієї з провідних партій Італії "Рух 5 зірок", яка не підтримала парламентський вотум довіри та забракувала антикризові заходи в економіці та енергетиці, представлені командою Драґі.

Лідер "Руху п'ять зірок", експрем'єр Джузеппе Конте, безпосередньо не заявляв про вихід із коаліції, але попереджав, що не готовий підтримувати уряд у тих випадках, коли позиція його партії не береться до уваги.

Однак спроба Драґі звільнитися провалилася. Президент Італії Серджо Маттарелла не прийняв його відставку. Він заявив, що  парламент Італії має провести голосування, яке покаже, чи має уряд Драґі підтримку більшости депутатів.

Президент республіки не прийняв відставку і запропонував прем'єру прийти до парламенту для виступу з тим, щоб на місці дати оцінку ситуації, що виникла за підсумками засідання в Сенаті Республіки, — заявили у канцелярії президента Італії.

Маріо Драґі  очолює італійський уряд з 13 лютого 2021 року. До цього очолював Банк Італії та Європейський центральний банк.

Нагадаємо, 7 липня 2022 року прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив, що йде у відставку. Також він заявив, що залишає пост лідера Консервативної партії.

1