Премія Оскар-2021: про що стрічка "Земля кочівників", яка отримала найбільше нагород

Фільм режисерки Хлої Чжао став тріумфатором щорічної кінопремії
Премія Оскар-2021: про що стрічка "Земля кочівників", яка отримала найбільше нагород
Кадр з фільму “Земля кочівників”
26 Квітня 2021, 12:19
читать на русском

Фільм американської режисерки Хлої Чжао "Земля кочівників" (Nomadland) став тріумфатором кінопремії "Оскар", вручення нагород якої відбулося у США.

"Земля кочівників" отримала одразу три нагороди - найкращий фільм, найкраща режисура, краща жіноча роль (нагороду отримала акторка Френсіс Макдорманд).

Ця стрічка - це паломництво через горе і зцілення. Ми присвячуємо її всім, хто пройшов через цю важку і красиву подорож в певний момент свого життя, - зазначила режисерка Хлоя Чжао під час отримання статуетки.

Хлоя Чжао стала другою жінкою за історію премії, яка отримала "Оскар" за найкращу режисуру (першою була Кетрін Бігелоу – "Володар бурі").

Chloe Zhao Фото: @Variety у Твіттері

Читайте також

Фільм "Земля кочівників" розповідає історію жінки на ім'я Ферн (її роль виконала акторка Френсіс Макдорманд), яка живе в місті Емпайр у штаті Невада. Її життя змінилося після закриття заводу з виробництва гіпсокартону, де вона працювала чи не все життя. Чоловік Ферн помер, згодом вона втратила і квартиру. Жінці доводилося жити в трейлері й перебиватися тимчасовими заробітками.

Акторка Френсіс Макдорманд Фото: кадр з фільму

Згодом жінка вирішує залишити минуле та почати нове життя, і вона вирушає у подорож, під час якої знайомиться з "кочівниками", людьми, які вирішили подорожувати у пошуках кращого життя.

Читайте також

Американська акторка Френсіс Макдорманд  отримала третю нагороду "Оскар". Раніше вона була удостоєна нагород за роль у фільмах "Фарго" (1995) і "Три білборди на кордоні Еббінг, Міссурі" (2017).


Акторська кар'єра Френсіс Макдорманд почалася ще у 1980-х роках. Вона виконала понад 60 ролей. У числі найбільш відомих фільмів з її участю: "Міссісіпі у вогні" (1988), "Дорога до раю" (1997), Людина, якої не було (2001), "Міс Петтігрю" (2007),"Королівство повного місяця" (2012).

Нагадаємо, у ніч на 26 квітня у Лос-Анджелесі відбулася 93 церемонія вручення нагороди кіноакадемії США - "Оскар-2021". Кращим фільмом була визнана стрічка "Земля кочівників".

1