Під час коронавірусу кіноіндустрія постраждала найбільше - ЮНЕСКО

Музична індустрія не дорахувалася цього року 10 млрд прибутку
Під час коронавірусу кіноіндустрія постраждала найбільше - ЮНЕСКО
Кіно (фото: з відкритих джерел)
23 Грудня 2020, 02:08
читать на русском
Експерти ЮНЕСКО оцінили наслідки пандемії коронавірусу для працівників культури і всього сектору. За їхніми словами, кіноіндустрія постраждала найбільше, оскільки звільнені мільйони людей.

Про це повідомляє Центр новин ООН.

Сектор економіки, який забезпечує 30 млн робочих місць, бореться за виживання - ми повинні надати допомогу. Культура завжди допомагала нам долати кризи, тепер наша черга - захистити розмаїття, в якому полягає її сила, - заявила гендиректор ЮНЕСКО Одре Азуле.

Читайте також

За даними ЮНЕСКО, кіноіндустрія постраждала найбільше - звільнені мільйони людей. Крім того, третина картинних галерей скоротила штат як мінімум наполовину.

Музична індустрія не дорахувалася цього року 10 млрд прибутку, а обіг у видавничому бізнесі скоротився на 7,5 відсотка. Закриті кінотеатри, театри, книгарні, - йдеться у повідомленні.

Також через пандемію коронавірусу не працювали 85 тисяч музеїв, а це - 90 відсотків усіх таких закладів у світі. Багато з них, особливо в багатих країнах, запропонували віртуальні екскурсії своїми залами. Однак в Африці і малих острівних країнах, наприклад, онлайнові відвідання змогли забезпечити лише 5 відсотків музеїв.

Нагадаємо, що фінську сауну внесли в організацію ЮНЕСКО як культурну спадщину, оскільки це перша фінська традиція, зазначена відділом ООН з питань освіти, науки та культури.

1