Президент Бразилії відвідає Україну у 2021 році - Кулеба

Країни планують розпочати нову сторінку співробітництва в оборонній сфері
Президент Бразилії відвідає Україну у 2021 році - Кулеба
Жаїр Болсонару Фото: Фейсбук
1 Грудня 2020, 14:29
читать на русском

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив про намір президента Бразилії Жаїра Болсонаро відвідати Україну. Про це міністр повідомив під час відкриття Першого Діалогу оборонної промисловості між Україною та Бразилією у Києві.

За його словами (досьє Кулеби), візит президента Бразилії в Україну, який планується провести наступного року, має послужити "потужним поштовхом для розвитку українсько-бразильського партнерства" та "відкрити нову сторінку у двосторонніх стосунках".

Ми започатковуємо діалог між об’єднаннями промисловців та підприємців двох країн, між космічними відомствами, активно готуємо чергове засідання Українсько-бразильської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва - додав міністр.

Кулеба відзначив, що за останні два роки були значно активізовані контакти між Україною та Бразилією на всіх рівнях. Свідченням цього стала нещодавня телефонна розмова президентів Володимира Зеленського і Жаїра Болсонаро, у ході якої глави держав обговорили широке коло питань, зокрема співпрацю у військово-технічній та оборонній сфері.

Читайте також

За словами міністра, співробітництво України та Бразилії не має обмежуватися лише двосторонньою торгівлею, а і передбачати амбітні плани спільного виходу на ринки третіх країн, зокрема в Латинській Америці, Азії, Африці та Європі.

Кулеба заявив, що консультації з бразильською стороною вже засвідчили зацікавленість бразильських підприємств сфери оборонно-промислового комплексу у встановленні діалогу з Україною.

Нагадаємо, на початку листопада президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з бразильським лідером Жаїром Болсонаро. Президенти обговорили торгівлю, співробітництво у різних проектах, включно з дослідженням космосу.