Зеленський призначив нового очільника Сумської обласної держадміністрації

Новий голова має юридичну освіту та працював у Харківській ОДА
Зеленський призначив нового очільника Сумської обласної держадміністрації
Василь Хома та Володимир Зеленський (фото: пресслужба президента України)
23 Листопада 2020, 21:11
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський призначив нового очільника Сумської обласної державної адміністрації. Ним став Василь Хома.

Про це повідомила пресслужба президента України.

У понеділок, 23 листопада, глава держави (досьє Зеленського) підписав відповідний указ № 509/2020, яким призначив Василя Хому головою Сумської ОДА.

Довідка. Василь Хома народився у 1966 році. Має вищу освіту. У 1994-му закінчив з відзнакою Харківський юридичний інститут.

Хома працював керівником апарату Харківської обласної державної адміністрації за часів Михайла Добкіна, а потім був заступником його наступника - Ігоря Балути.

Читайте також

Очолював Антикризовий центр з підтримки сімей загиблих та займався забезпеченням роботи урядової комісії, яка розслідувала причини авіакатастрофи літака "Боїнг-777" влітку 2014 року.

Працював на посадах державної служби, в органах місцевого самоврядування, а також обіймав керівні посади на підприємствах та в установах. Нагороджений медаллю "Захиснику Вітчизни" та орденом "За заслуги" III ступеня. Має почесне звання "Заслужений юрист України".

Нагадаємо, що Володимир Зеленський указом №494/2020 призначив тимчасово виконувати обов’язки голови Сумської ОДА Пахольчука Сергія Івановича.

Указом №508/2020 президент звільнив Пахольчука від тимчасового виконання обов'язків голови Сумської ОДА.

1