Президент сказав, від чого залежить припинення війни на Донбасі

Зеленський знову згадав Росію та міжнародних партнерів
Президент сказав, від чого залежить припинення війни на Донбасі
Володимир Зеленський Фото: Офіс президента
28 Липня 2021, 13:39
читать на русском

Розв'язання питання Донбасу залежить не від децентралізації, а від бажання Росії й тиску на неї міжнародних партнерів України.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив під час пресконференції після форуму "Україна 30. Децентралізація", що триває у Києві.

На його думку, питання припинення війни на Донбасі й повернення тимчасово окупованих територій залежить не від реформи місцевого самоврядування в Україні, а від позиції Російської Федерації, а також підтримки нашої держави з боку міжнародних партнерів, зокрема учасників Нормандського формату.

Питання Донбасу – це не місцеве питання. Я вважаю, що це питання центральної влади й усіх українців. І це не дуже залежить від децентралізації. Ми розуміємо, що питання повернення Донбасу, тиші й зменшення кількості пострілів, збереження людей, обміну – всі ці питання, незалежно від того, як вони прописані в Мінських домовленостях, на сьогодні залежать від бажання Російської Федерації. І тиску, допомоги, підтримки наших європейських партнерів – учасників "Нормандської четвірки", – сказав він.

Зеленський запевнив, що Україна робить усе необхідне для встановлення миру на Донбасі, і ще раз підтвердив готовність до перемовин на рівні лідерів країн – учасниць Нормандського формату.

Я вважаю, що ця зустріч буде. Але на сьогодні все залежить від Росії. І не треба перекидати цей м’яч. Ми всі розуміємо, що все залежить сьогодні від них. Ми зі свого боку вважаємо, що просуваємося в цьому питанні так швидко, як тільки можливо, – додав президент.

Нагадаємо, у червні президент України Володимир Зеленський допустив ймовірність повномасштабної війни з Росією, яка здійснює агресію різними шляхами.

Читайте також