Президентський рейтинг представили соціологи - хто лідирує

За чинного президента готові проголосувати 28% українців
Президентський рейтинг представили соціологи - хто лідирує
Опитування (фото: Pexels)
27 Квітня 2021, 12:00
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський продовжує займати перше місце в президентському рейтингу. За чинного главу держави готові проголосувати 28% серед тих, хто визначився і вирішив піти на вибори.

Про це свідчать результати всеукраїнського соціологічного дослідження Українського інституту майбутнього (UIF) спільно з "Нью Імідж Маркетинг Груп".

Згідно із результатами опитування, половина українців з тих, хто заявляє про своє бажання голосувати на виборах президента, точно знає за кого віддасть свій голос, а ще половина з кандидатом не визначилася (41%) або ж не змогла відповісти на це питання (9%).

Опитування Ukrainian Institute for the Future

Якби вибори пройшли вже на цьому тижні, то за лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка свої голоси віддали б 15% респондентів, за співголову партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрія Бойка - 14% опитаних. 11% проголосували б за лідера "Батьківщини" Юлію Тимошенко і ще 8% за лідера партії "Сила і честь" Ігоря Смешка.

Відзначається, що молодь до 24 років вже традиційно більше підтримує Зеленського - таких респондентів було 34%. Зі збільшенням віку респондентів їх готовність голосувати за нього зменшується.

Старші ж люди в два рази частіше підтримують Бойка (14% проти 6% серед молоді) і Порошенка (12% проти 6% серед молоді).

У квітні, нагадаємо, президентський рейтинг в Україні також очолював чинний глава держави Володимир Зеленський.

Читайте також