Прикордонники почали використовувати "Оберіг" для перевірки українців при виїзді за кордон

Це дозволяє викривати підроблені документи та перевірити інформацію про військовозобов’язаних
Головне
Прикордонники почали використовувати "Оберіг" для перевірки українців при виїзді за кордон
кордон, система Шлях
6 Березня 2024, 07:29
читать на русском

Державна прикордонна служба почала використовувати Єдиний державний реєстр військовозобов'язаних, призовників та резервістів "Оберіг" для протидії незаконному виїзду чоловіків за кордон, зокрема для виявлення підроблених документів.

Про це йдеться у повідомленні Держприкордонслужби.

"З середини лютого Державна прикордонна служба розпочала використовувати реєстр "Оберіг", що посилює протидію незаконному виїзду за кордон…Прикордонне відомство спільно з Міноборони напрацювали спільні кроки для впровадження інформаційного обміну між базою даних Держприкордонслужби та Єдиним державним реєстром призовників, військовозобов'язаних і резервістів. Це дозволяє викривати підроблені документи та перевірити інформацію про військовозобов’язаних", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у пунктах пропуску на державному кордоні протягом останніх трьох тижнів прикордонники завадили 230 спробам незаконного перетину з використанням підроблених документів, частину підробок викрито завдяки реєстру "Оберіг".

Раніше прикордонникам, аби підтвердити дійсність військово-облікових документів, виданих ТРЦК та СП, які б давали громадянину законні підстави виїзду за кордон, доводилося контактувати безпосередньо з представниками цих підрозділів. Зараз інформацію щодо цього можна перевірити онлайн через реєстр "Оберіг" у декілька кліків.

Нагадаємо, Єдиний реєстр є електронною інформаційною системою для збирання, зберігання, обробки та використання даних, створеною для забезпечення військового обліку громадян України. Формально реєстр запустили ще у березні 2022 року, але без повної бази.

В Україні запустили електронний Реєстр військовозобов'язаних "Оберіг". Доступ до нього мають Міноборони, Генеральний штаб, територіальні центри комплектування (ТЦК), інші структури, а самі військовозобов'язані можуть лише перевірити свої дані, для чого треба звернутися до ТЦК.

Читайте також