Прикордонники з службовими собаками пройдуть на параді до дня Незалежності (фото)

Собаки-учасники параду спеціалізуються на пошуку зброї і наркотиків
Прикордонники з службовими собаками пройдуть на параді до дня Незалежності (фото)
Кінологи та собаки, які йтимуть на параді (Фото: Держприкордонослужба України)
12 Липня 2021, 22:04
читать на русском

Собаки прикордонників вперше стануть учасниками параду на Хрещатику до 30-річчя Незалежності України.

Про це повідомили у Держприкордонслужбі України.

Для участі у параді відібрані 33 кінологи зі службовими собаками. Усі собаки, які братимуть участь у параді, спеціалізуються на пошуку зброї та наркотиків і вже встигли зарекомендувати себе на службі.

Підготовка парадного розрахунку кінологів та їх чотирилапих напарників уже розпочалась на базі Кінологічного навчального центру Державної прикордонної служби України у Великих Мостах на Львівщині.

Тренування на базі Центру триватимуть до кінця місяця, а потім продовжаться у Києві. Собаки мають поводити себе спокійно, звикнути до місця проведення заходу, не реагувати на сторонніх людей та інші подразники.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський розповів, як Україна святкуватиме 30-річницю незалежності.

За його словами, 23 серпня відбудеться саміт Кримської платформи, на який запросять іноземних лідерів. У національному заповіднику "Софія Київська" 23 серпня відбудеться "Київський саміт перших леді та джентльменів".

У цей же день в усіх регіонах країни піднімуть великі прапори. Планується концерт в Оперному театрі, де будуть виступати іноземні знаменитості.

24 серпня відбудуться військові паради, в Одесі та у Києві - на Майдані Незалежності. Увечері на Олімпійському у Києві виступлять зірки української естради.

Також Зеленський повідомив, що до Дня Незалежності в Україну привезуть Конституцію Пилипа Орлика і в кожного буде вільний доступ і можливість побачити її.

Читайте також

1