Прикрашаємо ялинку-2024: новітні тенденції декору

Куди ставити ялинку та у яких кольорах мають бути її прикраси
Ексклюзив
Прикрашаємо ялинку-2024: новітні тенденції декору
Ялинка, Новий рік
30 Грудня 2023, 15:32
читать на русском

Як прикрасити новорічну ялинку? Адже Різдво та Новий рік неможливо уявити собі без ошатної зеленої красуні. Саме вона наповнює оселю святковою атмосферою – і визначає місце, в якому слід шукати подарунки.  Отже, куди ставимо ялинку, у яких кольорах мають бути її прикраси.

Зелений? А може ще якийсь?

Ми з дитинства звикли до того, що ялинка – це обов’язково деревце зеленого кольору. Коли ви придбали натуральну рослину – іншого варіанту не може бути. А от коли ви ставите ялину штучну – вона може бути будь-якого кольору. Якщо не цураєтеся експерименту, зверніть увагу на те, що у продажу трапляються цілком білі чи золотисті ялинки.

Скористайтеся нашими порадами, як прикрасити штучну ялинку назустріч Новому року-2024.

Що каже фен-шуй про місце для ялинки

Якщо ви вірите китайській філософії, але не знаєте достеменно, куди поставити ялинку, знайте найперше правило фен-шую: правильно вибране місце для ялинки стане магнітом для щастя, статків і кохання.

За фен-шуєм верхівка новорічної ялинки вважається антеною для позитивної енергії, тому вона не повинна впиратися у стелю.

  • Якщо поставите дерево у лівому дальньому куті, ви привабите до оселі гроші. А якщо у лівий ближній – знайдете нові знайомства.
  • Ялинка, розміщена у правому куті, допоможе отримати баланс у особистому житті.
  • Якщо ж розмістите дерево в центрі, то зможете зміцнити здоров’я, адже центр кімнати – це місце, де зосереджується життєва енергія.
  • Якщо вас манить вітер дальніх мандрів, ставте ялинку на північному заході приміщення.

Тож вибір за вами.

Які прикраси для ялинки полюбляє Зелений Дерев’яний Дракон

Дракон у східній культурі  символізує імператорську владу та багатство. Він обожнює усе яскраве та розкішне, та ще ексклюзивне й вишукане.  Відтак найперше радимо повісити на ялинку яскраві кулі. Нині випускаються  вони багатьох кольорів, декоровані паєтками та бісером, розсипом кольорових скелець. Вони чудово компонуються із ялинкою і натуральною, і штучною і навіть просто у декоративних композиціях, якщо розміри оселі не мають для ялинки достатньо простору.

Якщо торік Кролик віддавав перевагу ніжним і спокійним барвам, то Дракон полюбляє більш насичені та соковиті кольори. Вони можливі й на актуальних цього року метеликах, від дрібних й до 20 см у розмаху крил.

Якщо ви обрали штучну ялину не зеленого кольору, ялинка може бути прикрашена зеленими кулями, гірляндами та іграшками. До того ж гірлянда може бути виконана у стилі китайських гігантських драконів, яких там носять у свята. Такій гірлянді можна надати центральне місце в усій експозиції.

І звісно ж, ви можете придбати дерев’яні іграшки, серед яких трапляються олені, ті ж самі кулі, підвіски і навіть моделі саней.

Додайте ще символи багатства й процвітання: червоні конверти з грошима, золоті монети та ланцюжки.

Яким кольорам віддати перевагу в Новоріччі-2024

Головними кольорами Дракона традиційно вважаються, окрім його власного зеленого, золотий та червоний, до того ж насичених відтінків. Для зеленого пропонуються варіанти: малахітовий, нефритовий, хакі, оливковий тощо. Зрозуміло, що найкраще відтінки зеленого виглядатимуть на білій чи сріблястій ялинці. Додайте сюди золотих та срібних деталей.

Поєднання золотого та червоного кольорів – справжній тренд цього сезону.

Золота ялинка не лише сподобається Драконові, але й, за легендою, може привабити до вашої домівки фінансовий розквіт.

Прикрашання ялинки у фіолетових тонах додасть їй  загадковості та таємничості, а також справжньої королівської величі.

Іграшки помаранчевого кольору також можуть бути чудовим вибором для зустрічі 2024 року. Цей колір асоціюється із сонцем, радістю життя і традиційними новорічними мандаринами, що безперечно сподобається Дракону. Доповніть помаранчеві кулі та фігурки  золотистими стрічками та великими квітками, це створить розкішний декор.

Ялинкові прикраси червоного кольору

Якщо у вас є червоні ялинкові іграшки, то знайте: вони завжди у тренді. Вони гарно поєднуються із металізованими предметами – золотавими, сріблястими, мідяними тощо. Ефектно виглядатиме монохромна ялинка, прикрашена  винятково червоними кулями. Поєднання зеленого з червоним та миготінням гірлянди з лампочок – оце вже новорічний настрій. Крім того, червоний чудово комбінується з жовтими, золотистими та білими, сріблястими іграшками.

Банти й квіти – завершальний акорд

Великі банти та квіти чудово поєднуються із великими новорічними кулями. Розвішуйте декор рівномірно, щоби не створювалося враження, що ялинка квітне з одного боку біль, ніж з інших. Добирайте банти та квіти, які доповнять загальний образ: оксамитові, блискучі, сріблясті, з орнаментом. Не варто відмовлятися від квітів з текстилю. Банти й квіти можуть бути ефектним завершальним штрихом для цілої новорічної композиції.

Намиста витісняють "дощик"

Усім набридлий дощик все ж таки вважається чомусь одним з обов’язкових атрибутів ялинки. А що, як замінимо мішуру на намиста? Вони не тільки прикрасять дизайн, але й нададуть загальної форми усій композиції, а це особливо важливо, якщо в ялинки трапляються порожнини між гілками. До того ж намиста не роблять ялинку візуально важчою. А от від електричних гірлянд краще відмовитися, або замінити їх на LED-гірлянди на акумуляторах.

Своїми руками зробити прикраси

Окрім стандартних кульок та сніговиків, ялинку можна прикрасити сушеними часточками помаранча та паличками кориці. Додамо ще імбирного печива та сніжинок з глазур’ю та згадаємо про давню прикрасу – волоські горіхи у золотій та срібній фользі.

І нарешті – верхівка ялинки

Традиційно її роль виконує Різдвяна зірка – червона, золотава, срібляста. Ще один варіант – скляна чи пластикова  верхівка, порожня в середині, яку просто надягають на верхню частину стовбура.

А коли ви скористаєтеся нашими порадами та докладете своєї фантазії та праці – ваша ялинка буде для вас неперевершеною!

1