Принц Вільям та герцогиня Кейт отримали нові титули

Після смерті королеви вони стали герцогами Корнуольськими
Принц Вільям та герцогиня Кейт отримали нові титули
Принц Вільям і Кейт Мідлтон
10 Вересня 2022, 08:24
читать на русском

Після смерті королеви Єлизавети II та інформації, що Чарльз став монархом, принц Вільям та герцогиня Кейт автоматично отримали титули герцога та герцогині Корнуольських і додали цей рядок до підписів у своїх офіційних акаунтах у Twitter та Instagram.

Про це стало відомо із соцмереж членів королівської родини.

Офіційні облікові записи @KensingtonRoyal у Twitter і Instagram були оновлені як такі, що належать "герцогу та герцогині Корнуольським та Кембриджським". Титул герцога Корнуольського традиційно належить старшому синові британського монарха, що править, а його дружина приймає титул герцогині.

Як відомо, принц Вільям та його дружина Кейт носили титули герцога та герцогині Кембриджських, які були вручені їм у день їхнього весілля у квітні 2011 року Її Величністю королевою. Очікується, що Кейт та Вільям успадкують титули принца та принцеси Уельських.

Король Чарльз III, який носив титул принца Уельського до смерті його матері Єлизавети II, раніше також носив титул герцога Корнуольського, а його дружина Камілла була герцогинею Корнуольської. Тепер з волі Єлизавети II, коли Чарльза коронують, його дружина отримає титул королеви-консорта.

Однак титул принца Уельського не одразу перейде до Вільяма після смерті його бабусі: його має офіційно вручити йому король. Сам король Чарльз III отримав титул принца Уельського, коли йому був 21 рік від матері.

Нагадаємо, у Великій Британії оголошено 10-денний траур - померла 96-річна королева Єлизавета II.