Пристрої для "ведмежатників" та "домушників" відправили з Росії до Києва - фото

Товар прямував у міжнародній посилці
Пристрої для "ведмежатників" та "домушників" відправили з Росії до Києва - фото
Пристрої для протизаконного зламу та відмикання замків до сховищ Фото: facebook.com/KYIVcustomsUA
25 Жовтня 2021, 17:32
читать на русском

Київські митники виявили пристрої для "ведмежатників" та "домушників". Товар відправили поштою з Росії.

Про це повідомила пресслужба Київської митниці.

Зазначається, що у міжнародному поштовім відправленні з Росії виявили так звані "кодграбери" - пристрої для протизаконного зламу та відмикання замків до сховищ, транспортних засобів, гаражних воріт, шлагбаумів та домофонів.

Всього у міжнародній посилці, яка прямувала з Новосибірська до Києва, було дев’ять приладів без маркування з телескопічними антенами та кнопками, - йдеться у повідомленні.

Експерти виявлені кодграбери кваліфікували як пристрої, що мають ознаки товарів подвійного призначення, відповідно, митне оформлення таких товарів здійснюється лише за наявності дозволів та висновків Держекспортконтролю.

Кодграбери

Кодграбери Фото: facebook.com/KYIVcustomsUA

У Київській митниці пояснили, що ці невеличкі непоказні пристрої мають можливість зчитувати та відтворювати до 99 кодів, сканувати, декодувати та аналізувати наявні в радіусі до 50 м радіочастотні сигнали від радіочастотно-керованих замикаючих пристроїв багатьох систем, що працюють в діапазоні частот від 315 Mhz. Також дані пристрої мають функцію підбору як стаціонарних, так і динамічних кодів та функцію глушіння.

Кодграбери

Кодграбери Фото: facebook.com/KYIVcustomsUA

Нагадаємо, що київські митники під час огляду виявили 61 діамант, загальна вартість яких становить понад 300 тисяч гривень. Їх відправили з США на адресу киянина та мешканців Дніпра.

Читайте також

1