Приватбанк відсудив понад 1 млрд грн у Коломойського

Банк розірвав кредитний договір через заборгованість "Агротерміналу"
Приватбанк відсудив понад 1 млрд грн у Коломойського
ПриватБанк (фото: ЕП)
16 Листопада 2020, 10:33
читать на русском

Господарський суд Одеської області задовольнив позов ПриватБанку до компанії "Агротермінал" та вирішив стягнути з неї як поручителя компанії "Бориваж" 1 мільярд гривень заборгованості, а саме 1 002 207 775,06 грн.

Про це йдеться у рішенні суду від 30 жовтня, передає Finbalance.

Згідно з судовими матеріалами, через порушення боржником своїх зобов’язань ПриватБанк розірвав кредитний договір. Своєю чергою, "Агротермінал" зауважувала, що граничний термін повернення позики, який був встановлений кредитною угодою, - 03 листопада 2026.

Суд вирішив, що ПриватБанк правомірно скористався правом на направлення повідомлення про дострокове розірвання кредитного договору.

Читайте також

За даними держреєстру, засновник "Агротерміналу" - компанія "Бориваж", бенефіціарами якого значаться Олександр Скотнік та Нарек Будагян (через ТОВ "Термінал-Південний"), Ангонас Гарофіта Ніколета (через Амертана Холдінгс ЛТД), Еммануель Флорентіна Хрістіана (через Енстревіо Інвестментс Лімітед), Аресті Сеодоро (через Окталенса Холдінгс ЛТД).

"Бориваж" і Скотнік також є засновниками "Агротермінал Логістик", яке було поручителем ПриватБанку по рефінансуванню, залученому банком в НБУ ще до націоналізації.

Предметом іпотеки був зерновий термінал "Бориваж" в Одеській області, його вартість, узгоджена сторонами іпотечного договору, становила 5,54 млрд грн.

Зазначимо, що у вересні 2017 року Печерський райсуд Києва заарештував зерновий термінал "Бориваж" в Одеській області, що належить компанії "Агротермінал Логістик".

Кінцевим бенефіціаром "Агротермінал Логістик" є Ігор Коломойський.

21 грудня 2016 року ПриватБанк перейшов у державну власність.

1