Компанія Тігіпка купує у людей Коломойського акції Промінвестбанку

АМКУ надав дозвіл компанії Сергія Тігіпка
Компанія Тігіпка купує у людей Коломойського акції Промінвестбанку
Фото: i.ua
8 Жовтня 2020, 21:13
читать на русском

Кіпрська компанія Luregio Limited подала в Антимонопольний комітет заявку на придбання 50% акцій компанії "Фортіфай", яка в березні купила 99,77% акцій Промінвестбанку і новими власниками якої стали люди з оточення олігарха Ігоря Коломойського.

Про це йдеться на сайті Антимонопольного комітету України.

Антимонопольний комітет 8 жовтня розгляне справу про надання дозволу компанії Luregio Limited (м. Нікосія, Кіпр) на придбання частки в статутному капіталі ТОВ "Фінансова компанія Фортіфай", що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства, - повідомляється в АМКУ.

Також зазначається, що АМКУ розгляне заявку Luregio Limited на опосередковане придбання (через компанію "Фортіфай") акцій Промінвестбанку, яке забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства.

У кінці 2019 року АМКУ надав дозвіл компанії Сергія Тігіпка на придбання акцій Luregio Limited.

Читайте також

Зазначимо, новими власниками компанії "Фортіфай", яка в березні купила 99,77% акцій Промінвестбанку, стали люди з оточення олігарха Ігоря Коломойського (досьє Ігоря Коломойського).

4 березня 99,77% акцій Промінвестбанку були продані в рамках виконавчого провадження на торгах фондової біржі ПФТС за 269 млн грн без зазначення ім'я покупця.

Нагадаємо, що Національне агентство з питань запобігання корупції виявило корупціогенні фактори у постанові Кабінету міністрів про створення Національного оператора на ринку тютюнових виробів.