Приватбанк виграв суд щодо АЗС у структур Коломойського

Заборгованість компаній-лізингоотримувачів перед Приватбанком перевищує 2 млрд грн
Приватбанк виграв суд щодо АЗС у структур Коломойського
АЗС (фото: eurohouse.ua)
25 Січня 2021, 11:27
читать на русском

Верховний суд скасував заборону Приватбанку забирати лізингові 247 АЗС, пов’язаних з колишніми власниками.

Про це повідомляє Finbalance.

14 січня Верховний Суд задовольнив касаційну скаргу Приватбанку та скасував ухвалу Госпсуду м. Києва й постанову Північного апеляційного госпсуду, якими було задоволено клопотання 38 компаній, пов’язаних з "приватівцями", та в рамках забезпечення їх позову заборонено Приватбанку вживати будь-які дії щодо повернення та вимоги 247 АЗС, переданих банком у лізинг.

Читайте також

Згідно з судовими матеріалами, у 2016 році 15 компаній, пов’язаних з ексвласниками Приватбанку, уклали з банком договори фінансового лізингу, за якими отримали від Приватбанку 247 АЗС.

Надалі ці компанії передали вказані АЗС в оренду для 38 компаній-операторів (які є позивачами в згаданій справі).

Нагадаємо, що заборгованість компаній-лізингоотримувачів перед Приватбанком перевищує 2 млрд грн, а націоналізований банк вживає заходи щодо розірвання відповідних договорів фінансового лізингу та повернення об`єктів лізингу, які знаходяться в оренді в компаній-заявників.

Господарський суд Одеської області задовольнив позов ПриватБанку до компанії "Агротермінал" та вирішив стягнути з неї як поручителя компанії "Бориваж" 1 мільярд гривень заборгованості.

1