Прохолодний і дощовий: синоптики розповіли про погоду у червні

Сонячних днів буде небагато, а дощі з грозами очікуються практично щодня
Прохолодний і дощовий: синоптики розповіли про погоду у червні
17 Травня 2022, 11:05
читать на русском

У червні стовпчики термометрів в Україні покажуть від 20 до 24 градусів тепла. Прогнозують часті дощі, подекуди з грозами.

Про це свідчить прогноз погоди Gismeteo.

На півночі та в столиці температура на початку літа становитиме +15 °C вдень та +11 °C уночі. Прогнозують невеликі дощі та хмарність. Потепління очікують уже у понеділок, 6 червня. Надалі температура коливатиметься в межах 19-24 градусів тепла. Періодично дощитиме.

На заході України у першій половині місяця буде волого: спочатку очікуються невеликі опади, потім - більш інтенсивні. Денна температура становитиме близько +18…+22 °C вдень та +5…+13 °C вночі.

На сході 1, 2 та 3 червня сильні дощі та хмарність за температури +10…+12 °C. Надалі прогнозують невелике потепління та помірні опади. Регулярні дощі продовжаться до кінця місяця.

На півдні також очікуються опади, але невеликі, а температура на початку червня зберігатиметься близько +17…+21 °C вдень та +10…+13 °C вночі. Попри дощі, погода буде сонячною. До кінця місяця повітря прогріється до 25-27, а подекуди й до 30 градусів.

Нагадаємо, синоптики прогнозують, що у 2022 році українців чекають температурні рекорди та погодні аномалії. 

1