Пропозиції Зеленського до закону про е-декларування підтримали у Раді

Рішення підтримали усі члени комітету
Важливо
Пропозиції Зеленського до закону про е-декларування підтримали у Раді
19 Вересня 2023, 06:01
читать на русском

Комітет Верховної Ради з питань антикорупційної політики підтримав пропозиції викладені у вето президента України Володимира Зеленського до закону про відновлення електронного декларування з відкритими реєстрами.

Про це повідомляє народний депутат Ярослав Железняк.

Він зазначив, що рішення підтримали всі члени Комітету Ради.

"Це відповідь всім тим, хто сумнівався у наявності голосів", — написав він.

Також Железняк зазначив, що відповідне питання скоро розглядатимуть у залі парламенту.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила новий закон про електронне декларування для депутатів і держслужбовців, яким скасувала відповідальність для тих посадовців, які не вказали в декларації майно на суму до 1,3 млн грн. Водночас ключова правка 371 про негайне відкриття декларацій не набрала голосів – 199 з потрібних 226.

Відновлення декларування передбачає подачу декларацій за поточний рік, а також за 2021, 2022 роки. Також буде відновлено спецперевірки.

Окрім цього військові, які беруть участь в бойових діях, подаватимуть декларації через 90 днів для подання е-декларації після закінчення бойових дії або демобілізації

Однак нардепи провалили голосування за важливою поправкою 371 - про відкриття декларацій. Вона не набрала голосів, оскільки її підтримали всього 199 депутатів. Завдяки цій поправці мав бути відкритий цілодобовий доступ до Єдиного державного реєстру декларацій.

Читайте також