Проросійські бойовики вбили двох українських військових, ще один поранений

Поранений боєць у важкому стані
Важливо
Проросійські бойовики вбили двох українських військових, ще один поранений
Війна на Донбасі Фото: ООС у Фейсбуці
7 Травня 2021, 09:28
читать на русском

Терористи на Донбасі вкотре порушили режим припинення вогню. Через їхні обстріли двоє українських захисників загинули, ще один поранений.

Про це повідомляє штаб операції Об'єднаних сил на сторінці у Фейсбук.

Повідомляється, що бойовики обстрілювали позиції ООС поблизу Луганського, Новгородського, Південного, Харчовика, Шумів, Новотошківського, Зайцевого, Новотроїцького та Пісок. Вогонь вівся з заборонених мінських домовленостей мінометів 120-го і 82-го калібрів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Також біля Талаківки по позиціях українських військових було скинуто з БПЛА два постріли ВОГ-17, а біля Південного провели дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

В результаті ворожого обстрілу двоє військовослужбовців зі складу Об'єднаних сил отримали вогнепальне кульове поранення. На жаль, врятувати життя воїнам не вдалося. Ще один український військовослужбовець отримав осколкове поранення. Захиснику оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу. Стан здоров'я пораненого - важкий, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Українські військові відкривали вогонь у відповідь. Про порушення з боку бойовиків повідомили представникам ОБСЄ.

Від початку поточної доби, 7 травня, зафіксовано 5 порушень режиму "тиші".

Поблизу Пісок ворог тричі вів вогонь з мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів, а у Авдіївці - з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. Біля Південного бойовики провели дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил, - додали у штабі.

Нагадаємо, 6 травня, збройні формування Російської Федерації обстріляли позиції українських захисників з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї неподалік Новотроїцького в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід".

1