
Інгредієнти для приготування молочного супу-пюре з горіхами:
- Бульйон курячий – 450 мл
- Молоко – 450 мл
- Цибуля ріпчаста середнього розміру – 1 штука
- Капуста цвітна (качан) середнього розміру – 1 штука
- Горіхи волоські очищені – 6 столових ложок
- Сіль – до свого смаку
- Перець чорний мелений – до свого смаку
- Спеція Каррі середньої гостроти – до свого смаку
Промиваємо під проточною водою качан цвітної капусти і викладаємо її на обробну дошку. Для того щоб інгредієнт розібрати на суцвіття, в першу чергу нам необхідно з допомогою ножа підрізати ніжки, якими суцвіття кріпиться до качана. Після руками і тим же гострим інвентарем подрібнюємо овоч на більш дрібні шматочки. Оброблений інгредієнт перекладаємо в чисту тарілку.
Очищаємо цибулю від лушпиння і після – промиваємо під проточною водою. Викладаємо на обробну дошку компонент і розрізаємо на дві половинки. Кожен цибулевий шматочок подрібнюємо. В такому випадку розмір цибулевих кубиків не має значення, бо згодом ми будемо перемелювати нашу страву з допомогою блендера. Після обробки перекладаємо цибулю у вільну тарілку.
Подрібнюємо горіхи на більш маленькі шматочки, щоб з ними було зручніше потім працювати і страва набула більш насичений горіховий аромат.
Ставимо середню каструлю з курячим бульйоном на середній вогонь. Коли рідина почне закипати, робимо вогонь трохи менше середнього і викладаємо в ємність подрібнену цвітну капусту і цибулю. Перемішавши все, чекаємо, коли бульйон знову почне закипати. Після – робимо маленький вогонь і варимо овочі до м'якості. Приблизний час для цього займе у вас 5-7 хвилин максимум. Увага: час від часу найкраще перевіряти суцвіття капусти на готовність виделкою, щоб не переварити овоч.
Потім додаємо в каструлю молоко і горіхи. Все добре перемішуємо і варимо 3-5 хвилин.
За допомогою блендера подрібнюємо всі інгредієнти до стану пюре. Після – солимо, перчимо і додаємо спеції Каррі на ваш смак. Ще раз все перемішуємо і чекаємо, коли страва почне закипати. Потім – варимо ще 5-7 хвилин і можемо вимкнути конфорку. Накриваємо каструлю кришкою і залишаємо суп-пюре на 5-10 хвилин в стороні, щоб він міг настоятися і стати ще більш насиченим смаком і ароматом.
Після приготування молочного супу-пюре з горіхами, страву можна відразу ж подавати до столу. Також суп можна посипати невеликою кількістю рубаних горіхів або дрібно січеною зеленню. Суп-пюре виходить дуже ніжний з приємним присмаком горіхів і ароматом овочів зі спеціями.
Поради:
- Якщо у вас під рукою не знайшлося курячого бульйону, не турбуйтеся. Його можна замінити рідиною, в якій варилася капуста або додати в блюдо в процесі варіння овочів звичайний бульйонний кубик.
- Для приготування молочного супу-пюре з горіхами вам знадобиться саме блендер. Тільки цей інвентар зможе перетворити звичайний суп у вишуканий суп-пюре.
- Якщо суп-пюре вийшов дуже густий, його можна зробити більш рідким, додавши в ємність трохи молока або бульйону, а також звичайної кип'яченої води.
Читайте також