На Запоріжжі затримали депутата-комуніста, який наводив ракети на Україну

Приготувати власноруч цукати з цитрусових зовсім не складно, проте ви будете на сто відсотків впевнені у натуральності вашого продукту.
Інгредієнти:
- 3 помаранчі
- 4 лимони
- 400 г білого цукру
- 250 мл води
- дрібний цукор для посипки
Виберіть свіжі плоди з гарною, чистою і грубою шкіркою. Оскільки у нас важко купити необроблені хімічно цитрусові, намочіть їх у теплій воді на 10-15 хвилин, а тоді ретельно вимийте щіткою під проточною водою.
Зніміть з кожного плода шкірку: зробіть 4 або більше вертикальних надрізів шкірки від хвостика через цілий плід, захоплюючи її білу частину, так наче хочете розділити фрукт на дольки та зніміть шкірку такими секторами.
Біла частина з внутрішньої сторони шкірки містить багато гіркоти, яка частково зникає при бланшуванні шкірки в киплячій воді. Ми не радимо вам повністю знімати білу частину, тому що вона додає ніжності цукатам, без неї цукати будуть твердими та жорсткими.
Тому найкраще зняти її частково, а тоді повторити процес кип'ятіння 2 чи 3 рази, щоразу змінюючи воду.
Коли біла частина знята достатньою мірою, наріжте шкірку смужками шириною приблизно 0.5 см.
Відваріть цукати у киплячій воді протягом 15 хвилин, злийте воду і дайте цукатам стекти на друшляку. Повторіть процедуру 2 чи 3 рази, щоби зменшити гіркоту.
В каструлі розчинити цукор у склянці води і довести до кипіння. Поварити пару хвилин, щоби цукор повністю розчинився, додати шкірки, зменшити вогонь до мінімуму і готувати протягом приблизно 40-50 хвилин періодично помішуючи. Цукати повинні стати прозорими.
Дістати шкірки з сиропу, даючи надлишку рідини добре стекти. Тоді обкачати цукати в дуже дрібному цукрі (можна пропустити через кавомолку звичайний цукор, але буквально один два рази натискаючи на кнопку пуск, щоби цукор не перетворився в пудру).
Розкласти цукати одним шаром на рушнику і залишити на 1-2 дні до повного висихання. Тоді перекласти у банку.
Читайте також