Прості рецепти смакоти: запечена молода картопля

Цей ароматний сезонний гарнір завжди виходить смачним.
Прості рецепти смакоти: запечена молода картопля
запечена картопля
22 Травня 2024, 22:52
читать на русском

З початком посівного сезону в магазинах і на ринках продають першу молоду картоплю. Існує багато способів, як приготувати молоду картоплю. У цій статті пропонуємо скористатися духовкою.

Запечені бульби виходять ніжними всередині та хрусткими зовні. Готується молода картопля в духовці зі шкіркою - так набагато корисніше. Перед запіканням овочі маринують, а після приготування поливають ароматною заправкою.

Молода картопля з часником у духовці

Інгредієнти:

  • молода картопля - 1 кг;
  • часник - 2 зубчики;
  • червоний солодкий мелений перець - 0,5 чайн. л.;
  • чорний мелений перець - 0,5 чайн. л.;
  • сіль - щіпка;
  • соняшникова олія - 4 стол. л.;
  • зелена цибуля - 5 шт;
  • зелень до свого смаку.

Картоплю ретельно вимийте та потріть щіточкою. Викладіть на серветку та обсушіть. У кожній бульбі зробіть кілька проколів зубочисткою, щоб маринад краще просочився.

Для маринаду змішайте 2 ложки соняшникової олії, сіль, два види перцю і подрібнений часник. Можна також всипати будь-які інші овочі до свого смаку. Викладіть картоплю в каструлю або великий пакет і залийте рідиною. Залиште маринуватися на 10-15 хвилин.

Форму для запікання вистеліть пергаментом. Викладіть картоплю в один шар і випікайте 30 хвилин при 180° в режимі "верх-низ". Потім поміняйте режим на конвекцію і виставите 210°. Випікайте ще 10-15 хвилин, поки бульби не стануть рум'яними. Готовність перевіряйте виделкою - вона має легко протикати картоплю.

Для заправки змішайте рубану зелень із зеленою цибулею та 2 ложками олії. На рослини злегка натисніть ложкою, щоб вони пустили сік. Готову запечену молоду картоплю перемішайте із заправкою і подавайте на стіл.

Печена молода картопля в духовці в соєво-медовому маринаді

Інгредієнти:

  • молода картопля - 450 г;
  • соняшникова олія - 3 стол. л.;
  • соєвий соус - 3 стол. л.;
  • мед - 3 стол. л.;
  • часник - 1 зубчик;
  • спеції до свого смаку.

Картоплю ретельно промийте й обсушіть у друшляку. Змішайте соєвий соус із соняшниковою олією, медом і рубаним часником. Залийте картоплю маринадом і викладіть на деко для запікання в один шар. Посипте улюбленими спеціями.

Випікайте картоплю 30 хвилин за 180°, потім ще 10 хвилин за 210°. За необхідності додайте час, якщо бульби погано протикаються зубочисткою.

Молода картопля з грибами в духовці

Інгредієнти:

  • молода картопля - 600 г;
  • гриби - 400 г;
  • соєвий соус - 100 мл;
  • сушений розмарин - 0,5 чайн. л.

Картоплю ретельно промити і прибрати всі забруднення щіточкою. Промити також гриби. Великі гриби наріжте на четвертинки, дрібні залиште цілими. Змішайте картоплю з грибами, соєвим соусом і розмарином. Перекладіть у жароміцну форму, накрийте фольгою і запікайте 40 хвилин за 180°. Потім зніміть фольгу і печіть ще 20 хвилин.

Читайте також

1