Для дорослих та дітей: картопляно-кабачкова запіканка в духовці

Запіканка готується з твердим сиром і часником
Для дорослих та дітей: картопляно-кабачкова запіканка в духовці
Запіканка з кабачків і картоплі
27 Листопада 2022, 22:43
читать на русском

Цей рецепт запіканки з кабачків і картоплі в духовці простий у приготуванні. Страва є низькокалорійною як раз для легкої вечері. ЇЇ можна їсти і маленьким дітям від півтора року, тільки з меншою кількістю спецій.

Інгредієнти:

  • кабачок — 500 г;
  • картопля — 5 шт.;
  • твердий сир — 250 г;
  • сметана — 300 мл;
  • часник — 1 зубчик;
  • орегано, паприка;
  • сіль, перець.

Овочі почистьте від шкірки і наріжте тонкими скибочками. Ріжте овочі тонко, тоді вони швидко приготуються і не будуть твердими.

Змішайте для заливки сметану, часник, паприку, орегано і сіль.

На змащене деко викладіть половину картоплі і присоліть. Змастіть перший шар заливкою.

Далі викладіть кабачки, змастіть заливкою. Потім викладаємо решту картоплі, змащуємо замазкою, а зверху – залишки кабачків і заливки.

Розігрійте духовку до 200°С і запікайте 40 хвилин.

Дістаньте запіканку, посипте її сиром і відправте назад на 20 хвилин.

Запіканка з кабачків і картоплі в духовці готова. Подавайте її з салатом зі свіжих овочів.

Не робіть запіканку занадто високою, вона може розвалитися.

З кабачком добре поєднується часник, тому ви можете приготувати кілька соусів на основі часнику. Перший рецепт: 3 ст. л. сметани, 1 ст. л. води і 4 зубчики часнику, пропущеного через часникочавку. Другий рецепт: 4 зубчики часнику, 1 ст. л. води і 3 ст. л. майонезу.

Читайте також

1