Зеленський провів засідання РНБО та оголосив про оновлення його роботи
Цей рецепт запіканки з кабачків і картоплі в духовці простий у приготуванні. Страва є низькокалорійною як раз для легкої вечері. ЇЇ можна їсти і маленьким дітям від півтора року, тільки з меншою кількістю спецій.
Інгредієнти:
- кабачок — 500 г;
- картопля — 5 шт.;
- твердий сир — 250 г;
- сметана — 300 мл;
- часник — 1 зубчик;
- орегано, паприка;
- сіль, перець.
Овочі почистьте від шкірки і наріжте тонкими скибочками. Ріжте овочі тонко, тоді вони швидко приготуються і не будуть твердими.
Змішайте для заливки сметану, часник, паприку, орегано і сіль.
На змащене деко викладіть половину картоплі і присоліть. Змастіть перший шар заливкою.
Далі викладіть кабачки, змастіть заливкою. Потім викладаємо решту картоплі, змащуємо замазкою, а зверху – залишки кабачків і заливки.
Розігрійте духовку до 200°С і запікайте 40 хвилин.
Дістаньте запіканку, посипте її сиром і відправте назад на 20 хвилин.
Запіканка з кабачків і картоплі в духовці готова. Подавайте її з салатом зі свіжих овочів.
Не робіть запіканку занадто високою, вона може розвалитися.
З кабачком добре поєднується часник, тому ви можете приготувати кілька соусів на основі часнику. Перший рецепт: 3 ст. л. сметани, 1 ст. л. води і 4 зубчики часнику, пропущеного через часникочавку. Другий рецепт: 4 зубчики часнику, 1 ст. л. води і 3 ст. л. майонезу.
Читайте також