Просто зник: у розшук оголосили броньований "Мерседес" Медведчука, який перебував під арештом

У ДБР історію з "Мерседесом" назвали державною таємницею
Просто зник: у розшук оголосили броньований "Мерседес" Медведчука, який перебував під арештом
НВіктор Медведчук (Фото: УНІАН)
9 Вересня 2023, 10:26

Броньований Mercedes-Benz S500 4 Matic, що перебуває у власності обвинуваченого у державній зраді колишнього народного депутата Віктора Медведчука, оголосили у розшук.

Про це йдеться у відповіді Офісу генерального прокурора на запит проєкту "Схеми" (Радіо Свобода).

"Ухвалою слідчого судді Личаківського районного суду Львова накладено арешт на майно підозрюваного М., у тому числі на автомобіль марки MERCEDES-BENZ S500 4 MATIC 2014 року випуску, держномер АА1937ОІ, про що внесено відповідні відомості до Державного реєстру обтяжень рухомого майна. Вказаний автомобіль оголошено у розшук відповідно до постанови слідчого. На теперішній час його місце перебування невідоме", – ідеться у відповіді "Схемам".

Із запитанням про автомобіль колишнього нардепа журналісти звернулися також до Державного бюро розслідувань, слідчі якого проводили досудове розслідування у справі щодо Медведчука. У відомстві відмовилися повідомляти будь-яку інформацію, пославшись на таємницю досудового розслідування.

Нагадаємо, кума російського президента путіна Віктора Медведчука, якого обвинувачують у державній зраді та порушенні звичаїв війни, українські правоохоронці затримали в квітні минулого року. У вересні 2022-го його передали Росії в рамках масштабного обміну полоненими.

Активи Медведчука та його дружини Оксани Марченко в Україні заарештовані. У січні 2023 року президент України позбавив Медведчука українського громадянства.

Читайте також