Протест моряків в Одесі: активісти перекрили трасу на Київ

Мітингувальники вимагають, щоб на акцію приїхав керівник області
Головне
Протест моряків в Одесі: активісти перекрили трасу на Київ
Протест моряків Фото: 048.ua
25 Січня 2021, 11:54
читать на русском

В Одесі та в кількох містах України моряки зібралися на протести через корупцію у сфері дипломування працівників морської справи.

Зокрема, в Одесі, мітингувальники перекрили трасу на Київ, повідомляє видання "048.ua". Вони хочуть, щоб на акцію приїхав керівник Одеської області, аби передати йому вимоги.

Участь у протесті беруть близько 50 людей.

Організаторка акції Христина Король повідомила, що сьогодні жоден моряк не може отримати документи без хабаря.

Така ситуація склалася через зацікавлених осіб, які отримують по 6 мільйонів на місяць. Їх мета знищити морську галузь в Україні, - каже вона.

Протестувальники звинувачують міністра інфраструктури Владислава Криклія у не змозі  "прибрати корупцію в структурі" та скандують "Кріклій брехун!", "Моряки не банкомат!".

Читайте також

За даними Морської палати України, моряки виступають за:

- відставку міністра інфраструктури, в.о. голови Держслужби морського та річкового транспорту України Андрія Глазкова;

- розгляд і підтримку проєкт наказу Міністерства інфраструктури України щодо спрощення системи дипломування моряків від 2 листопада 2020 р.

- прийняття ВРУ проєкту закону №3944, який вносить зміни в ст.51 Кодексу торговельного мореплавства України, щоб скасувати іспити для повторного підтвердження дійсності дипломів моряків.

Зазначається, що ініціатором протестів в Одесі, Києві, Херсоні, Миколаєві, Ізмаїлі, Маріуполі та Очакові виступає громадська організація "Українське об'єднання моряків".

Нагадаємо, моряки вже виходили на мирну акцію протесту 23 жовтня, щоб розповісти у відкритому зверненні до президента України Володимира Зеленського про головні проблеми у галузі.

14 грудня Ukrainian Seafarers Union також проводив мітинг "Моряки України проти корупції у сфері дипломування" під стінами Офісу президента.

1