Протести після інавгурації Лукашенка: силовики затримали 364 мітингувальників

Проти учасників застосовують спецзасоби й техніку
Протести після інавгурації Лукашенка: силовики затримали 364 мітингувальників
Масові протести (фото: TUT.By)
24 Вересня 2020, 13:08
читать на русском

У Білорусі силовики затримали 364 учасників акції, які виступають проти інавгурації Олександра Лукашенка, легітимність якого вони не визнають.

Про це повідомляє прессекретар МВС Білорусі Ольга Чемоданова у своєму telegram-каналі.

23 вересня в різних населених пунктах країни зафіксовано 59 протестних акцій за участю близько 5 тисяч осіб. За порушення законодавства про масові заходи затримано 364 громадянина, - написала Чемоданова.

Читайте також

Також у повідомлені йдеться, що проти учасників протестів застосовували спецзасоби і техніку.

В різних частинах міста групами від 10 до 50 осіб, а також особистим транспортом неодноразово блокувалася проїжджа частина. З метою припинення масових порушень громадського порядку з боку агресивно налаштованих осіб правоохоронці використовували спецзасоби і техніку, - заявила прессекретар.

Про те, як чоловік тікає від силовиків та його рятує таксист можна побачити на відео, яке другий день активно шириться мережею.

На записі видно, як чоловік біжить від ОМОНу та зстрибує в таксі. Водій збільшує швидкість, виїжджає на зустрічну смугу, об’їжджає інші машини та тікає разом з протестувальником.

Свій протест показують і водії на дорогах, які свідомо уповільнюю рух і влаштовують затори. Про це повідомляє TUT. By, висвітлюючи відео у своєму telegram-каналі.

Нагадаємо, що 23 вересня, у Палаці Незалежності у Мінську провели інавгурацію Олександра Лукашенка на посаду президента Білорусі. Громадяни країни відмовився визнавати Лукашенка президентом, тому майже місяць протестують. Крім того, Євросоюз також не визнає легітимною інавгурацію. А ООН вимагає зупинити насильство на вулицях.