Протести у Миколаєві: мер запропонував підприємцям екскурсію до інфекційки

Місцеві підприємці вимагали послабити карантин
Протести у Миколаєві: мер запропонував підприємцям екскурсію до інфекційки
Протести у Миколаєві (Фото: Укрінформ)
7 Квітня 2021, 15:50
читать на русском

У Миколаєві підприємці пікетували мерію з вимогою скасувати локдаун, у відповідь міський голова Олександр Сєнкевич запропонував протестувальникам поїздку до ковідного госпіталю.

Про це пише "Укрінформ".

У Миколаєві майже 300 підприємців зібралися на віче і протестували проти локдауну. Мітингувальники пікетували приміщення Миколаївської міської ради, вимагаючи дати їм можливість повернутися на свої робочі місця.

Активісти обурювалися, що наразі дозволено працювати ломбардам, магазинам з продажу мобільних телефонів, гіпермаркетам, а маленькі магазинчики, які торгують посудом або одягом, мають закритися.

Протестувальники вимагали послабити карантин і відновити нормальну роботу громадського транспорту, який наразі працює лише в часи пік.

До мітингувальників вийшов мер міста. Він поінформував присутніх про складну епідемічну ситуацію, завантаженість лікарень і високу смертність. Сєнкевич також зауважив, що всі підприємці, які сплачують податки, отримають компенсації від уряду, також багато з них отримають пільги по податках на землю та оренду.

Читайте також

Підприємці передали меру свої вимоги. Вони обступили Сєнкевича, не дотримуючись соціальної дистанції і зі спущеними масками, тому мер постійно робив їм зауваження.

Міський голова також запропонував мітингувальникам поїздку до одного з ковідних госпіталів. щоби пересвідчитися, що ситуація дуже серйозна. Проте охочих відвідати інфекційку не знайшлося.


Контекст. Від 3 квітня у місті діє жорсткий локдаун. Тут обмежили роботу громадського транспорту, який працює тільки вранці та ввечері з 6:30 до 9:00 до 16:30 до 19:00. Також у місті закрили торгові ярмарки та вуличні майданчики, зокрема - торгівлю з автотранспортних засобів і причепів.

1