Протести в Грузії: опозиція вимагає нових парламентських виборів

У Тбілісі в неділю проходить багатотисячний мітинг-протест
Протести в Грузії: опозиція вимагає нових парламентських виборів
Протестний мітинг під парламентом Грузії у Тбілісі (фото: ASSOCIATED PRESS/EAST NEWS)
8 Листопада 2020, 17:57
читать на русском

У столиці Грузії Тбілісі  проходить багатотисячний мітинг-протест опозиційних партій і їх прихильників, які вимагають від влади призначити нові парламентські вибори.

Лідери опозиції вважають, що підсумки парламентських виборів 31 жовтня, на яких більшість отримує правляча партія "Грузинська мрія", були сфальсифіковані.

Виступаючі на мітингу лідери опозиції стверджували, що влада тотально сфальсифікували результати виборів, тому кандидати в депутати від опозиції відмовляються отримувати мандати і вимагають призначення нових виборів, повідомляє Sputnik Грузія.

Місцеві ЗМІ зазначають, що мітинг в Тбілісі проходить без будь-яких інцидентів.

Читайте також

Нагадаємо, що у Грузії в суботу, 31 жовтня, відбулися парламентські вибори. Вони проходили за змішаною системою: 120 депутатів обиралися за пропорційною системою, а 30 - за мажоритарною. У боротьбі за 150 депутатських місць брали участь 48 партій і два політичні блоки. Після підрахунку бюлетенів з усіх ділянок правляча партія "Грузинська мрія - Демократична Грузія" набрала 48,15% голосів. Частина опозиційних партій вважає ці голоси нелегітимними.

Друге місце посіло опозиційне об'єднання "Сила в єдності", до складу якої входить партія "Єдиний національний рух "Михайла Саакашвілі, набрало 27,14% голосів.