Вибори у Грузії: опозиційні партії відмовилися від депутатських мандатів

Опозиція вважає вибори сфальсифікованими
Вибори у Грузії: опозиційні партії відмовилися від депутатських мандатів
Протести в Грузії. Фото: Новини-Грузія
2 Листопада 2020, 18:32
читать на русском

Опозиційне об'єднання "Сила в єдності", частиною якого є партія, заснована експрезидентом Грузії Михайлом Саакашвілі "Єдиний національний рух", відмовилося від входу в парламент нового скликання, так як вважає, що вибори були сфальсифіковані. Таким чином, це об'єднання стало останнім з 8 інших, яке відмовилося від роботи в парламенті.

Про це заявила одна з лідерів "Єдиного національного руху" Ніка Мелія на брифінгу в понеділок, 2 жовтня, передає ТАСС.

Вибори 31 жовтня не відбулися. Звичайно ж, "Національний рух", а також об'єднана опозиція, як і інші політичні партії, прийняли рішення не входити туди, де немає нічого спільного з політикою, тобто в парламент", - заявила Мелія.

Від входу в парламент також відмовилися партії "Європейська Грузія - рух за свободу", "Лело для Грузії", "Гірчі", "Альянс патріотів Грузії", "Лейбористська партія Грузії", "Алеко Елісашвілі - громадяни" і блок "Стратегія Агмашенебелі". Партії також не визнають підсумків виборів, вважаючи їх сфальсифікованими.

Читайте також

Нагадаємо, що у Грузії в суботу, 31 жовтня, відбулися парламентські вибори. Вони проходили за змішаною системою: 120 депутатів обиралися за пропорційною системою, а 30 - за мажоритарною. У боротьбі за 150 депутатських місць брали участь 48 партій і два політичні блоки. Після підрахунку бюлетенів з усіх ділянок правляча партія "Грузинська мрія - Демократична Грузія" набрала 48,15% голосів. Частина опозиційних партій вважає ці голоси нелегітимними.

Друге місце посіло опозиційне об'єднання "Сила в єдності", до складу якої входить партія "Єдиний національний рух "Михайла Саакашвілі, набрало 27,14% голосів.

Прихильники кількох опозиційних партій встановили намети біля парламенту Грузії.

Лідери опозиції заявили, що планують залишатися там всю ніч і закликали приєднатися прихильників.

1