Столтенберг закликав Грузію прискорити підготовку до вступу в НАТО

Він задоволений прогресом Грузії у здійсненні реформ
Столтенберг закликав Грузію прискорити підготовку до вступу в НАТО
Єнс Столтенберг (фото: з відкритих джерел)
29 Вересня 2020, 16:13
читать на русском

Генеральний секретар Організації північноатлантичного договору (НАТО) Єнс Столтенберг закликає Грузію продовжувати використовувати усі можливості для підготовки набуття майбутнього членства в Альянсі.

Про це Столтенберг сказав у Брюсселі на спільній прес-конференція з прем'єр-міністром Грузії Георгієм Гахарією.

Ми вітаємо прогрес Грузії у здійсненні реформ. Ваша країна вже добилася прогресу у модернізації ваших збройних сил і зміцненні вашої демократії. І я заохочую вас продовжувати повною мірою використовувати усі можливості з метою зближення з НАТО і підготуватися до членства, - наголосив Столтенберг.

Він нагадав, що країни-учасниці НАТО раніше домовилися зміцнити партнерство з Грузією. Зокрема, обмінюватися даними радарів, усувати гібридні загрози та проводити спільні навчання в Чорному морі. Столтенберг підкреслив, що Росія має вивести війська з Абхазії та Південної Осетії.

Читайте також

Також за його словами, в Альянсі розраховують, що наступного місяця парламентські вибори у Грузії відбудуться у відповідності з найвищими міжнародними стандартами.

Нагадаємо, що в серпні прем'єр Грузії Георгій Гахарія заявив про повну готовність вступити до НАТО. Він також пообіцяв довести процес до кінця.

1