Протести в Таїланді: поліція застосувала водомети проти учасників

Поліція дотримувалася міжнародних стандартів
Протести в Таїланді: поліція застосувала водомети проти учасників
Протести в Таїланді (фото: flickr.com)
18 Жовтня 2020, 01:00
читать на русском

У столиці Таїланду Бангкоку поліція вперше застосувала спецзасоби для придушення тримісячних протестів проти уряду прем'єр-міністра Праюта Чан-Оча. Силовики намагалися розігнати демонстрантів водометами.

Про це пише агентство Reuters.

Як зазначається, тайська поліція застосувала водомети на тисячі протестувальників. Досі силовики не застосовували серйозних сил для придушення мирних протестів, в яких взяли участь десятки тисяч осіб, хоча за останній тиждень було заарештували 50 демонстрантів, включаючи декількох лідерів протестів.

Читайте також

Представник поліції Киссана Пхатаначароен заявив, що використання водометів є виправданим дією з боку поліції. Хімічні речовини у воді, за його словами, не були небезпечні.

Поліція дотримувалася міжнародних стандартів, щоб розігнати демонстрацію, - заявив він.

Нагадаємо, що протести в Таїланді проходять з вимогою обмежити владу короля, а також відставки уряду на чолі з Прают Чан-Оча. Він очолив військовий переворот в 2014 році і пізніше став прем'єр-міністром після парламентських виборів.

Своєю чергою, уряд Таїланду видав указ про надзвичайні заходи через антиурядові протести у столиці Бангкоці. Вони включають заборону масових зібрань та обмеження в роботі ЗМІ.

1