Проти нардепів є декілька кримінальних проваджень - Венедіктова

За її словами, якщо буде доведений склад злочину, то народних депутатів притягнуть до відповідальності
Важливо
Проти нардепів є декілька кримінальних проваджень - Венедіктова
Ірина Венедіктова
15 Вересня 2020, 12:20
читать на русском

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова розповіла, що проти народних депутатів зараз є декілька кримінальних проваджень. Про це вона заявила під час виступу у Верховній Раді.

"В цій державі йде декілька справ по багатьох народних обранців. І результати ми побачимо - ми або прийдемо до процесуальних рішень або не прийдемо", - заявила Венедіктова.

Генпрокурорка уточнила що не буде нікого покривати. "Якщо є склад злочину, то конкретного депутата буде притягнуто до відповідальності", - додала вона.

Венедіктова уточнила, що її не можна купити.

"Буквально днями запущені обласні прокуратури, з багатьма з вами в мене були розмови, що брат і сват - це не критерій призначення на прокурора. І багато знають, що мене не купиш, і шантажувати в ЗМІ – це теж не проходило", - зазначила вона.

Нагадаємо, раніше у ЗМІ ходили чутки, що Венедіктова збирається піти у відставку. Пізніше вона спростувала це і уточнила, що такої заяви вона не писала.

"Заяву за власним бажанням я не писала ні вчора, ні місяць тому, ні коли мене призначали на посаду. Такої заяви не існує. Більше того, хочу повідомити, що я її і не збираюся писати, тому що це безвідповідально", - сказала очільниця прокуратури в інтерв’ю Савіку Шустеру.

1