Проти телеканалу Мураєва "НАШ" запровадили санкції

Термін дії санкцій - 5 років
Головне
Проти телеканалу Мураєва "НАШ" запровадили санкції
Мураєв Євгеній (фото: Вікіпедія)
11 Лютого 2022, 19:28
читать на русском

Рада національної безпеки та оборони запровадила санкції стосовно телеканалу "НАШ", який належить екснардепу Євгенію Мураєву.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу після засідання РНБО в Харкові 11 лютого

Введені обмежувальні санкції проти компанії "Наша Прага", проти компанії НАШ 24", "НАШ 365" і компанії, яка безпосередньо є, наскільки ми проінформовані володарем всіх цих компаній і знаходиться на Кіпрі в місті Лімасол, - сказав Данілов.

"Те, що прозвучало, означає закриття телеканалу НАШ", – прокоментував його колишній власник Євген Мураєв.

Довідково: Мураєв Євген - народний депутат України VII та VIII скликань, голова партії "Наші". У 2014 році він став власником телеканалу News One, сайту MIGnews та харківського інтернет-каналу "Робінзон ТВ".

У січні 2014 року він голосував за так звані "диктаторські закони".

У 2014 році особисто вивозив колишнього прем'єр-міністра України Миколу Азарова за межі України.

Революцію Гідності політик називав державним переворотом, стверджував, що агресія Росії на Донбасі, створення фейкових "ДНР/ЛНР" це "громадянський конфлікт". Проросійських бойовиків відмовлявся називати терористами.

Нагадаємо, наприкінці січня у Великій Британії завили, що отримали інформацію від розвідувальних служб про намір Росії встановити в Україні маріонетковий проросійський режим на чолі з Євгеном Мураєвим. Натомість Міністерство закордонних справ Росії відкинуло ці коментарі, назвавши їх "дезінформацією", також російське МЗС звинуватило Сполучене Королівство Великобританію в "ескалації напруженості" щодо України.

Сам Мураєв висловив незадоволення поширенням такої інформації та закликав "припинити поділ України на прозахідних і проросійських політиків". Він нагадав, що йому заборонили в'їзд в Росію через загрозу національній безпеці та що він перебував під російськими санкціями протягом чотирьох років.

1