Провалля на дорозі: на бульварі Шевченка у Києві обмежили рух транспорту

Комунальники ліквідовують наслідки прориву водопроводу
Провалля на дорозі: на бульварі Шевченка у Києві обмежили рух транспорту
Провал асфальту на бульварі Шевченка в Києві Фото: КМДА
16 Грудня 2021, 10:00
читать на русском

На бульварі Шевченка у Києві частково обмежено рух у напрямку Бессарабської площі через ризик повторення комунальної аварії на дорозі.

Про це інформує комунальна корпорація "Київавтодор".

Зазначається, що через падіння тиску у водопроводі виник ризик повторного обвалу асфальтного покриття, яке сталося раніше 12 грудня - у неділю під час обстеження бульвару Тараса Шевченка, 1-3 на проїжджій частині утворився провал розміром 1,5 м на 1,5 м та глибиною 1,3 м – між першою та другою смугами, ближче до Бессарабської площі.

Аби унеможливити подальші аварії, фахівці ПрАТ "АК "Київводоканал" мінятимуть частину трубопроводу. Нині рух на бульварі Шевченка обмежено частково. Але залежно від масштабів робіт можливе повне перекриття проїзду, - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що наразі рух двома смугами обмежений, третя – відкрита для транспорту. Місце провалу огороджено. На місці працюють фахівці "Київводоканалу", щоб усунути аварійну ситуацію якомога швидше.

Також у "Київавтодорі" кажуть, що пошкодження виникло на чавунному трубопроводі діаметром 150 мм, який був побудований ще в 1956 році, тож причиною аварії є "зношеність водопровідної мережі та велике навантаження на неї".

Читайте також

1