Путін не відмовився від ідеї захопити більшу частину України, - розвідка США

Війна в Україні може тривати ще довго
Путін не відмовився від ідеї захопити більшу частину України, - розвідка США
Війна в Україні / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
29 Червня 2022, 21:25
читать на русском

Війна в Україні триватиме ще довго, оскільки російський диктатор владімір путін не відмовився від ідеї захопити більшу частину України військовим шляхом.

Таку думку керівництва США озвучила директорка Національної розвідки Евріл Гейнс, пише Reuters.

За її словами, російські війська навряд чи зможуть проводити кілька одночасних операцій, але, ймовірно, досягнуть додаткових успіхів, проте жодного прориву найближчими тижнями чи місяцями не відбудеться.

Гейнс припускає, що Україна зможе стабілізувати лінію фронту і досягти невеликих успіхів на півдні, але загалом картина для Києва залишається "досить похмурою".

Ми й далі перебуваємо в ситуації, коли розглядаємо путіна і вважаємо, що він має по суті ті ж політичні цілі, які мав і раніше, тобто він хоче захопити більшу частину України, – заявила вона.

Також розвідка США розробила три ймовірні сценарії подальшого розвитку війни в Україні в короткостроковій перспективі:

  1. Найбільш імовірний сценарій - це загрузливий конфлікт, за якого путін досягне лише незначної окупації регіонів України.
  2. Другий сценарій – це масштабний прорив росії.
  3. Третій - успішна стабілізація лінії фронту ЗСУ із можливими, але незначними успіхами в районі Херсона та інших населених пунктів півдня України.

Якщо коротко, то ситуація має доволі похмурий вигляд, – підсумувала директорка Національної розвідки США.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський заявив, що росія хоче поневолити всі держави, які колись перебували у сфері впливу москви.

Читайте також

1