Росія хоче поневолити держави, які колись були під впливом Москви, - Зеленський

Наступного року може бути гірша ситуація, якщо під обстрілами росії буде не лише Україна
Важливо
Росія хоче поневолити держави, які колись були під впливом Москви, - Зеленський
Володимир Зеленський / Фото: president.gov.ua
29 Червня 2022, 15:46
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський заявив, що росія хоче поневолити всі держави, які колись перебували у сфері впливу москви.

Про це глава держави заявив під час виступу на саміті НАТО.

Впевнений, що результатами цього саміту, і яким буде майбутнє НАТО, покаже за рік наступний саміт. Моє звернення до вас на наступному саміті Альянсу, наступного року, за моєї безпосередньої участі, а не онлайн-включенням, буде свідченням нашої спільної перемоги, - зазначив президент.

За його словами, наступного року може бути гірша ситуація, якщо під обстрілами росії буде не лише Україна, а кілька інших держав, цілком можливо членів Альянсу. Тоді це буде спільний провал - України та НАТО

Зеленський нагадав, що росія погрожувала розпочати війну не один рік.

Погрожувала, якщо Україна вступить до НАТО. Але Україна не в НАТО, а повномасштабна війна Росії проти нашої держави триває вже 126 днів. Після 8 років війни на Донбасі. То ж, чому десятиліттями всі вірили, що саме НАТО своїми діями нібито може спровокувати Росію на щось. Цілі Росії відомі, вони очевидні, - додав він.

Як зазначив президент,  російське керівництво бачить світ інакше, не так, як країни НАТО. Кремль дивиться, наприклад, на Литву - не як на члена Альянсу, а як на республіку Радянського Союзу. Водночас для України це незалежна держава, колишня республіка СРСР, для нас це минуле, а росія її розглядає як можливе майбутнє, хочуть знову поневолити.

Вони (російське керівництво, - ред.) так дивляться і так само на кожну державу, яка є сусідкою росії, - наголосив Зеленський.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський в інтерв’ю американському телеканалу NBC розповів про втрати на війні.

Читайте також

1