Зеленський порівняв втрати України та росії на війні

Там, де ми втрачаємо одного солдата, росія – п'ять
Головне
Зеленський порівняв втрати України та росії на війні
Війна в Україні / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
29 Червня 2022, 12:36
читать на русском

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю американському телеканалу NBC розповів про втрати на війні.

Як передає пресслужба глави держави, Зеленський зазначив, що щоденні бойові дії в Україні завдають великих втрат, зокрема й росії.

Де ми втрачаємо одну людину, росія втрачає п’ять. Де ми втрачаємо один танк, вони втрачають п’ять. Так, ми боремося. Але треба бути справедливими й сказати, що нам справді складно. Бо на один наш танк у них є десять своїх, на одного нашого бійця – їхніх десять. Хоч би якими міцними ми були, але їх у десять разів більше. Нам складно, але ми тримаємося, – зазначив він.

Президент додав, що на деяких ділянках українські сили оборони відтісняють ворога, а з деяких були змушені відходити через чисельну перевагу противника.

Сам на сам із росією нам складно. І, напевно, ми не витримаємо, тому дуже важлива підтримка Європи та США… Всі повинні зрозуміти, що це не наша війна. Не просто війна росії з Україною, це війна усього цивілізованого світу з рф, з її військово-політичним керівництвом, з її армією. Ми не зможемо одні, і слава Богу, що нам допомагають.

За словами глави держави, якщо світ втомиться від цієї війни, то програє, і програє демократія. Перемога також буде спільною. А для цього, наголосив президент, Україні потрібно ще більше зброї, щоб збалансувати сили й мати змогу протистояти росії та захистити свої території.

Нагадаємо, 1 червня президент Зеленський заявив, що на війні щодня гинуть 60-100 українських військових, а 500 отримують поранення.

У квітні глава держави повідомляв, що за час війни загинули до трьох тисяч українських військових. Ще близько 10 тисяч українських захисників та захисниць отримали поранення.

Міністр оборони Резніков у червні заявив, що Україна через війну щодня до сотні наших бійців, а поранення щоденно отримують 500 захисників.

Радник глави ОП Олексій Арестович заявив на початку червня, що під час російського вторгнення Україна втратила до 10 тисяч військовослужбовців. 

1