П’яний пенсіонер збив поліцейського, провіз на капоті та зламав йому ноги - відео

Чоловік 5 км тягнув правоохоронця на капоті свого авто
П’яний пенсіонер збив поліцейського, провіз на капоті та зламав йому ноги - відео
Фото: zp.npu.gov.ua
1 Вересня 2021, 14:42
читать на русском

П’яний пенсіонер у Запорізькій області збив поліцейського, який зупинив водія, аби перевірити документи. Після наїзду на правоохоронця чоловік віз його на капоті авто, доки не протаранив дерево.

Як повідомляє місцева поліція, інцидент стався 31 серпня.

У селищі міського типу Михайлівка співробітники сектору реагування патрульної поліції відділу № 3 Василівського районного управління поліції зупинили автомобіль Mazda за порушення правил дорожнього руху.

При перевірці документів, патрульні встановили, що за кермом перебуває місцевий житель 1950 року народження з явними ознаками алкогольного сп’яніння. В салоні автівки також знаходилась 13-річна пасажирка.

Співробітники поліції запропонували водієві пройти освідування в медичному закладі, проте він категорично відмовився, зачинився в салоні, завів двигун та скерував транспортний засіб на поліцейського. Внаслідок старший сержант поліції опинився на капоті іномарки. Однак це не зупинило водія і він продовжував набирати швидкість. Авто із поліцейським на капоті проїхало майже 5 км на великій швидкості і зупинилося лише тоді, коли протаранило дерево.

В результаті співробітник поліції отримав перелам обох ніг. Крім того, у неповнолітньої пасажирки діагностовано струс головного мозку середнього ступеня тяжкості.

За результатами дій порушника затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.  Санкція за цими статтями передбачає до дванадцяти років позбавлення волі.

Крім цього, відкрито кримінальне провадження за ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України. За скоєння цього особливо тяжкого злочину передбачене позбавлення волі на строк від дев'яти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, уночі 12 серпня у спальному районі Чернігова легковик на пішохідному збив поліцейського, який переходив дорогу. Правоохоронець від отриманих травм загинув на місці аварії.

Читайте також

1