Рада дозволила збройним силам інших країн брати участь у військових навчаннях-2022 в Україні

Нардепи ухвалили відповідний закон №6359
Головне
Рада дозволила збройним силам інших країн брати участь у військових навчаннях-2022 в Україні
Військові навчання Фото: АрміяІнформ
14 Грудня 2021, 17:04
читать на русском

Верховна Рада ухвалила Закон України "Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2022 році для участі у багатонаціональних навчаннях" № 6359.

Про це повідомили у телеграм-каналі парламенту.

Закон забезпечує виконання завдань у сфері безпеки і оборони в загальному контексті реалізації пріоритетного зовнішньополітичного курсу держави, підвищує ефективність реалізації національних програм щодо розвитку власних збройних сил, а також надає можливість збільшити фінансові надходження до національної економіки шляхом надання відповідних товарів (робіт, послуг) для підрозділів інших держав, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, цьогоріч 20 вересня на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки провели масштабні українсько-американські військові навчання Rapid Trident-2021. А у цьогорічних Sea Breeze взяли участь 32 країни з шести континентів, п`ять тисяч військових, 32 бойових кораблі, 40 літаків 18 команд спеціальних операцій та дайвінгу. Під час навчань відпрацьовували бойові дії на морі, суходолі та в повітрі.

Читайте також