Рада може виділити 600 млн грн з держбюджету на зарплати та потреби судів

Законопроєкт стосується місцевих та апеляційних судів
Рада може виділити 600 млн грн з держбюджету на зарплати та потреби судів
Верховна Рада України (фото: УНІАН)
27 Квітня 2021, 17:27
читать на русском

Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт №5304 про внесення змін до закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо збільшення видатків на забезпечення здійснення правосуддя місцевими, апеляційними судами. Так, на зарплати для працівників місцевих та апеляційних судів можуть направити 600 млн грн.

Відповідне рішення депутати ухвалили на засіданні у вівторок, 27 квітня.

Підтримали законопроєкт 271 нардеп, проти - один, утримались - 37, не голосували - 31.

Автори законопроєкту зазначили, що місцеві та апеляційні суди України кожного року стикаються з проблемою недостатнього фінансового та матеріально-технічного забезпечення. На 2021 рік заявлене фінансове забезпечення системи правосуддя складає лише 38,4% від потреби.

Зазначається, що цих коштів не вистачає на виплату зарплати працівникам апаратів місцевих та апеляційних судів навіть у межах законодавчо встановлених обов’язкових мінімальних виплат. Також коштів не вистачає поточні видатки, зокрема поштові відправлення, комунальні платежі, оренду тощо.

Цей законопроєкт вносить зміни до додатків №3 та №7 до закону України "Про державний бюджет на 2021 рік".

Водночас має бути зменшення на цю ж суму видатків за напрямом "Підготовка та участь національних збірних команд у Паралімпійських і Дефлімпійських іграх".

Нагадаємо, що Верховна Рада до кінця тижня може закінчити розглядати поправки щодо земельної реформи.

Читайте також

1