Рада на цьому тижні повернеться до розгляду Держбюджету-2022

Бюджетні питання будуть пріоритетними
29 Листопада, 13:45

Верховна Рада на цьому пленарному тижні планує затвердити законопроєкт про Державний бюджет на 2022 рік.

Про це повідомив перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко під час засідання Погоджувальної ради у парламенті.

Проєкт бюджету на наступний  рік ми очікуємо найближчим часом від уряду. І хотілося б, щоб цього тижня ми його розглянули, бо залишати такий важливий процес на останній пленарний тиждень ризиковано, враховуючи, що далі у нас, згідно з календарним планом, немає діяльності у сесійній залі, а є діяльність на округах та в комітетах, - сказав він.

Також Корнієнко повідомив, що на цьому тижні "очікується публікація для обговорення тексту змін до Конституції з питань децентралізації" та закликав профільні комітети створити робочу для напрацювання відповідного законопроєкту, залучивши представників усіх фракцій і груп.

Нагадаємо, що 2 листопада Верховна Рада України у першому читанні ухвалила Державний бюджет на 2022 рік. За словами голови парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, бюджет наступного року є "бюджетом виходу з кризи".

Читайте також наш матеріал"Бюджет виходу з кризи": основні цифри та пріоритетні сфери на 2022 рік

Читайте також