Доопрацьований проєкт держбюджету-2022 досі не надійшов в Раду - Корнієнко

Для ухвалення бюджету ще є два пленарні тижні роботи народних депутатів
Доопрацьований проєкт держбюджету-2022 досі не надійшов в Раду - Корнієнко
Олександр Корнієнко Фото: сторінка депутата у Фейсбук
22 Листопада 2021, 10:14
читать на русском

До Верховної Ради наразі не надійшов доопрацьований урядом проєкт державного бюджету на 2022 рік. Народні депутати його можуть ухвалити з 30 листопада до 3 грудня або з 14 до 17 грудня.

Про це повідомив перший заступник Голови ВРУ Олександр Корнієнко у коментарі Укрінформу, зазначивши, що для ухвалення бюджету є два пленарні тижні.

Для бюджету в нас ще є два тижні пленарних, будемо намагатися в перший тиждень (пленарний — ред.) його розглянути, але поки немає кінцевого повернутого проєкту з доопрацьованими від уряду, тому чекаємо від них, - сказав він.

За словами Корнієнка, якщо наступного тижня Кабінет міністрів встигне повернути проєкт держбюжету-2022 до парламенту, і документ пройде необхідний комітетський розгляд, тоді його можуть ухвалити на пленарному тижні з 30 листопада до 3 грудня.

Перший віцеспікер сподівається, що друге читання проєкт бюджету може пройти на іншому пленарному тижні - з 14 до 17 грудня. Корнієнко наголосив, що його мають ухвалити до Нового року.

Нагадаємо, що 2 листопада Верховна Рада України у першому читанні ухвалила Державний бюджет на 2022 рік. За словами голови парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, бюджет наступного року є "бюджетом виходу з кризи".

Читайте також наш матеріал"Бюджет виходу з кризи": основні цифри та пріоритетні сфери на 2022 рік

Читайте також

1