Верховна Рада схвалила проєкт держбюджету-2021 у першому читанні

За законопроект проголосували 275 народних депутатів
Головне
Верховна Рада схвалила проєкт держбюджету-2021 у першому читанні
Рада ухвалила проєкт бюджету у першому читанні (Фото: Денис Шмигаль Телеграм)
5 Листопада 2020, 14:01
читать на русском

Народні депутати ухвалили за основу законопроєкт про державний бюджет-2021 у першому читанні.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив прем`єр-міністр України Денис Шмигаль.

Дякуємо народним депутатам за державницьку позицію, а бюджетному комітету та Міністерству фінансів за оперативну роботу та аналіз понад двох тисяч понад правок. Частина з них будуть враховані при підготовці бюджету до другого читання, - розповів прем`єр.

Також Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля) зауважив, що сподівається на подальшу конструктивну співпрацю з народними обранцями, аби бюджет був ухвалений вчасно. Керівник уряду додав, що від цього залежатиме процес формування місцевих бюджетів у нових районах і ОТГ, які утворилися внаслідок проведення адміністративно-територіальної реформи.

Читайте також

Розраховуємо на подальшу конструктивну співпрацю з парламентарями. Адже вчасно ухвалений бюджет — це відповідальність перед людьми та перед громадами, які вперше формуватимуть свої місцеві бюджети,- підсумував Шмигаль.

Раніше Верховна Рада ухвалила зміни до Бюджетного кодексу за основу. Відповідний законопроект №4100-д підтримали 253 нардепи при 226 мінімально необхідних. Без цих змін до Бюджетного кодексу законопроєкт про держбюджет-2021 розглядати було юридично неможливо.

Нагадаємо, що сьогодні Верховна Рада ухвалила в першому читанні також і проєкт закону про засади державної антикорупційної політики на 2020-2024 роки. За відповідний законопроєкт проголосували 320 народних депутатів.

Проєктом визначено п`ять основних принципів антикорупційної політики на 2020-2024 роки: оптимізація функцій держави та місцевого самоврядування, цифрова трансформація реалізації повноважень органами державної влади та місцевого самоврядування, створення на противагу існуючим корупційним практикам більш зручних та законних способів задоволення потреб фізичних і юридичних осіб, забезпечення невідворотності юридичної відповідальності за корупційні та пов’язані з корупцією правопорушення, формування суспільної нетерпимості до корупції, утвердження культури доброчесності та поваги до верховенства права.

1