Рада ухвалила зміни до Бюджетного кодексу

Проект закону є бюджетоутворюючим
Головне
Рада ухвалила зміни до Бюджетного кодексу
Верховна Рада
5 Листопада 2020, 12:49
читать на русском

Верховна рада схвалила зміни до Бюджетного кодексу за основу. Відповідний законопроект №4100-д підтримали 253 нардепи при 226 мінімально необхідних.

Парламентарії ухвалили законопроєкт під час повторного першого читання на позачерговому засіданні ВР.

Закон був єдиним на порядку денному цього засідання. Його ухвалили без обговорення. Цей проєкт закону є бюджетоутворюючим.

Читайте також

Нагадаємо, що раніше 20 жовтня, Верховна Рада України не буде розглядати проєкт державного бюджету на 2021 рік, це відбудеться вже після виборів.

Верховна Рада сьогодні ухвалила в першому читанні проєкт закону про засади державної антикорупційної політики на 2020-2024 роки. За відповідний законопроєкт проголосували 320 народних депутатів.

Проєктом визначено п`ять основних принципів антикорупційної політики на 2020-2024 роки: оптимізація функцій держави та місцевого самоврядування, цифрова трансформація реалізації повноважень органами державної влади та місцевого самоврядування, створення на противагу існуючим корупційним практикам більш зручних та законних способів задоволення потреб фізичних і юридичних осіб, забезпечення невідворотності юридичної відповідальності за корупційні та пов’язані з корупцією правопорушення, формування суспільної нетерпимості до корупції, утвердження культури доброчесності та поваги до верховенства права.

1