Голова ВР заявив, що проєкт держбюджету на 2021 рік розглянуть вже після виборів

Законопроєкт не буде розглядатись 20 жовтня, як планувалося
Голова ВР заявив, що проєкт держбюджету на 2021 рік розглянуть вже після виборів
Дмитро Разумков
19 Жовтня 2020, 12:41
читать на русском

Завтра, 20 жовтня, Верховна Рада України не буде розглядати проєкт державного бюджету на 2021 рік, це відбудеться вже після виборів.

Про це сказав голова ВР Дмитро Разумков під час Погоджувальної ради, передає УНІАН.

Разумков (досьє Дмитра Разумкова) нагадав, що завтра на пленарному засіданні Ради планувалося розглянути проект бюджету.

Він зауважив, що у зв'язку із ситуацією з коронавірусом, зокрема, стосовно того, що станом на сьогодні у парламенті хворіє або перехворіло вже 60 народних депутатів, а деякі перебувають на самоізоляції, у п'ятницю, 16 жовтня, не відбулося засідання профільного комітету.

Згідно діючого законодавства, документ, який ми мали розглядати завтра, не готовий. Ми не зможемо на пленарному засіданні його розглянути. Тому що і народні депутати з ним ще не ознайомилися, і комітет ще не прийняв відповідне рішення, - зазначив Разумков.

Водночас, він висловив упевненість, що найближчим часом документ буде підготовлено.

І після того, як пройдуть вибори, і ми згідно плану, графіку нашої роботи повернемося до Верховної Ради України з 3-го листопада, я впевнений, що ми зможемо розглянути цей законопроєкт, - сказав спікер.

Він закликав комітети ВР та уряд оперативно доопрацювати проєкт бюджету, аби вчасно його ухвалити.

Щоб ми прийняли його вчасно. Незважаючи на те, що ми 20-го зараз не зможемо розглянути, але щоб ми скоротили строки при підготовці його і ухваленні. Щоб ми в новий рік зайшли з нормальним бюджетом, наскільки це можливо в достатньо непростих умовах, в яких ми сьогодні знаходимося. І щоб у нас не було того явища, яке в народі називають "бюджетна ніч", - підсумував Разумков.

Читайте також

Зазначимо, 14 вересня Кабмін затвердив проєкт держбюджету на наступний рік, який передбачає дефіцит в розмірі 6% ВВП. Доходи держбюджету-2021 передбачаються в розмірі 1 трлн 71,1 млрд грн, а видатки - 1 трлн 350 млрд грн. При цьому дефіцит бюджету передбачається на рівні 270 млрд грн.

Проєкт держбюджету також передбачає 104 млрд грн на виплату допомоги, пільг та субсидій, а загалом соціальні витрати становитимуть 323 млрд грн.

Раніше планувалося, що 20 жовтня Верховна Рада мала розглядати цей проєкт у першому читанні.

Заступник голови фракції "Голос" Ярослав Железняк повідомив, що до проєкту закону про державний бюджет України на 2021 рік депутати запропонували 2 451 поправку.