Бюджет-2021 "жахливої якості", який треба "рятувати" - Гетманцев

У парламенті сильно незадоволені документом, який подав Мінфін. Нардепи подали більш як 5000 правок
Бюджет-2021 "жахливої якості", який треба "рятувати" - Гетманцев
Данило Гетманцев (фото: УНІАН)
9 Жовтня 2020, 14:59
читать на русском

Глава комітету з фінансової, податкової та митної політики Верховної Ради, народний депутат IX скликання від партії "Слуга народу" Данило Гетманцев заявив, що проєкт держбюджету на 2021 рік "жахливої ​​якості" і його "треба рятувати". Про це він повідомив в інтерв'ю Економічній правді.

Перше і головне питання полягає в тому, що ми не бачимо джерела покриття дефіциту. Основне джерело покриття - ОВДП. Ми не бачимо таких грошей на ринку (і за такими ставками). Тобто, або ми платимо шалені ставки і повертаємо нерезидентам все, причому беремо короткі гроші, як це було в першій половині 2019 року. Або ми емісію робимо з Нацбанком. Інших варіантів немає, - відзначив Гетманцев.

Також його "бентежить" розмір дефіциту держбюджету, і він подасть поправки для його зниження.

За моїми підрахунками Мінфін свідомо або помилково зменшив доходи бюджету на 79,31 мільярда. Також я бачу необґрунтовані витрати в загальній сумі 9,63 мільярда, - сказав він.

Читайте також

Нардеп пропонує зменшити дефіцит держбюджету до 4,9%.

Те, що відбувалося в цьому році, можна пояснити кризою і коронавірусом, але це недопустимо в наступному році. Ми не дозволимо керувати публічними фінансами в ручному режимі, - додав Гетманцев.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль назвав основні пріоритети для Кабінету міністрів, які вплинуть на державний бюджет 2021 року.

1