Корнієнко вважає, що уряд може не встигнути до 15 листопада подати проєкт бюджету

Перший віцеспікер не хотів би "заходити" до бюджету в грудні
Важливо
Корнієнко вважає, що уряд може не встигнути до 15 листопада подати проєкт бюджету
Олександр Корнієнко Фото: УНІАН
5 Листопада 2021, 21:06
читать на русском

Перший віцеспікер парламенту Олександр Корнієнко вважає, що Кабінет міністрів може не встигнути подати до 15 листопада у Верховну Раду проєкт державного бюджету на 2022 рік до другого читання.

Про це Корнієнко сказав журналістам у Верховній Раді, пише Цензор.НЕТ.

Справді, одного тижня замало для обробки (поправок. - ред.). Фактично три дні ця робота ведеться. Ми підганятимемо Міністерство фінансів. Не хотіли б "заходити" до бюджету в грудні, тому що у нас там залишається лише дві пленарки, – зазначив він.

За словами першого заступника голови ВРУ, в парламенті утворився "затор" із законопроєктів: "У нас зараз "затор", як на дорозі, із законів, тому що ми довго займалися бюджетом у першому читанні, цього тижня багато часу було присвячено кадровим питанням. Але вони важливі, тому їх треба було вирішити".

Нагадаємо, що 2 листопада Верховна Рада України у першому читанні ухвалила Державний бюджет на 2022 рік. За словами голови парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, бюджет наступного року є "бюджетом виходу з кризи".

Читайте також наш матеріал: "Бюджет виходу з кризи": основні цифри та пріоритетні сфери на 2022 рік

Читайте також