"Слуга народу" збирає фракцію, щоб поговорити про Держбюджет-2022

Депутати також ініціюють позачергове засідання Верховної Ради
"Слуга народу" збирає фракцію, щоб поговорити про Держбюджет-2022
Фото: УНІАН
18 Жовтня 2021, 08:08
читать на русском

У понеділок, 18 жовтня, о 19:00 відбудеться засідання фракції "Слуга Народу".

Про це повідомила речниця фракції Юлія Палійчук у Телеграмі.

Серед питань порядку денного - обговорення проєкту державного бюджету на 2022 рік.

Також Палійчук повідомила, що цього пленарного тижня, з 19 по 22 жовтня, Верховна Рада вирішила зібратися на позачергове засідання для ухвалення євроінтеграційних законів.

За її словами, фракція "Слуг" планує провести позачергове засідання парламенту для ухвалення євроінтеграційних законів, серед яких, зокрема:

  • №4554 про безпечне дитяче харчування відповідно до стандартів ЄС;
  • №3680-д щодо спрощення процедур експертизи, реєстрації сортів рослин та обігу насіння;
  • №0112 - ратифікація Гарантійної угоди "Логістична мережа (Модернізація та цифровізація "Укрпошти")" між Україною та Європейським інвестиційним банком;
  • №0124 про внесення змін до Конвенції між урядом України й урядом Королівства Данії про уникнення подвійного оподаткування.

Також у планах монобільшості розглянути 12 проєктів блокуючих постанов, які не дозволяють голові Верховної Ради Руслану Стефанчуку підписати закон про олігархів і передати його на підпис президенту. Депутати планують ще ухвалити закони, необхідні для посилення співпраці з МВФ, на які давно чекає місія Фонду в Україні.

Нагадаємо, раніше перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко повідомив, що Верховна Рада у вівторок або четвер може провести позачергове засідання. Воно стосуватиметься саміту Україна-ЄС.

Читайте також

1