Рада на цьому тижні повернеться до розгляду Держбюджету-2022

Бюджетні питання будуть пріоритетними
Рада на цьому тижні повернеться до розгляду Держбюджету-2022
Верховна Рада України Фото: сторінка ВР у Фейсбуці
29 Листопада 2021, 13:45
читать на русском

Верховна Рада на цьому пленарному тижні планує затвердити законопроєкт про Державний бюджет на 2022 рік.

Про це повідомив перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко під час засідання Погоджувальної ради у парламенті.

Проєкт бюджету на наступний  рік ми очікуємо найближчим часом від уряду. І хотілося б, щоб цього тижня ми його розглянули, бо залишати такий важливий процес на останній пленарний тиждень ризиковано, враховуючи, що далі у нас, згідно з календарним планом, немає діяльності у сесійній залі, а є діяльність на округах та в комітетах, - сказав він.

Також Корнієнко повідомив, що на цьому тижні "очікується публікація для обговорення тексту змін до Конституції з питань децентралізації" та закликав профільні комітети створити робочу для напрацювання відповідного законопроєкту, залучивши представників усіх фракцій і груп.

Нагадаємо, що 2 листопада Верховна Рада України у першому читанні ухвалила Державний бюджет на 2022 рік. За словами голови парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, бюджет наступного року є "бюджетом виходу з кризи".

Читайте також наш матеріал"Бюджет виходу з кризи": основні цифри та пріоритетні сфери на 2022 рік

Читайте також

1